...

"Dragii mei, o sa ma joc odata
Cu voi, de-a ceva ciudat.(...)
Ne vom iubi, negresit, mereu
Stransi bucurosi la masa,
Subt coviltirele lui Dumnezeu.
Intr-o zi piciorul va ramane greu,
Mana stangace, ochiul sleit, limba scamoasa.(...)
Deocamdata, fetii mei frumosi,
O sa lipseasca tata vreo luna.
Apoi, o sa fie o intarziere,
Si alta, si pe urma alta.
Tata nu o sa mai aiba putere
Sa vie pe jos, in timpul cat se cere,
Din lumea ceealalta.
Si, voi ati crescut mari,
V-ati capatuit,
V-ati facut carturari,
Mama-mpleteste ciorapi si pieptari,
Si tata nu a mai venit..."

(Tudor Arghezi-"De-a v-ati-ascuns...")

marți, 26 aprilie 2011

Bai ma oftic,

Am urmarit "Romanii au talent". Nu am ratat nici o emisiune. Bai frate, asa ce m-am mai ofticat. Argumente:

1. Nu e corect sa candideze un om instruit de un profesor (sau mai multi) cu unul autodidact. (Talentul poate fi dobandit si atunci nu este meritul tau ca il ai, ci meritul aceluia care munceste sa te slefuiasca. Este fix ca in cazul unei sculpturi. Nu marmura este vedeta ci lucrarea executata de artist.)
2. Daca te folosesti de o poveste lacrimogena ca sa faci rating, fa lucrul asta pentru toti candidatii.(Pe principiul ori suntem golani, ori nu mai suntem.)
3. De ce la preselectii li se spunea participantilor "Bravo, ne vedem in semifinale", cand urma sa mai aiba loc o selectie inainte de semifinalele lui Peste, unde acestia au fost eliminati?
4. Bai, deci asta ma ofticat cel mai rau. SEMIFINALELE ALEA AU FOST IN DEZAVANTAJUL PARTICIPANTILOR, deoarece nu au concurat in mod egal si corect intre ei ci, li s-au impus adversarii, astfel incat au ajuns in semifinale niste ciumparlaci care nu aveau ce cauta acolo, doar pentru ca trebuiau sa aleaga pe cineva.
5. Nu e corect sa concureze un grup coordonat de un om pregatit in acea directie cu un singur participant.
6. Nu e corect ca un membru al unui juriu cu specializarea sa spunem, apicultura, sa selecteze un candidat pentru functia de curatator de submarin.
7. Nu e corect ca unii participanti sa beneficieze de coregrafii spectaculoase si altii nu.
8. De unde stiu eu, telespectatorul ofticat ce sunt, ca a votat publicul, ca prea erau cate unul din fiecare categorie.
Bai, in concluzie, Cosmin Agache a fost cel mai tare. Bravo pustiule, i-ai facut pachet pe toti aia care lalaie prin studiouri si au veleitati de "Artisti". Frate sunt atatia care se fac ca au voce si scot cate un slagar "da clab" dupa care nu mai aude nici dracu' de ei. Bai, deci asta micu' m-a lasat fara cuvinte. Am mizat pe el din prima. E din categoria "Jos palaria". (Iote' ca fac si rime.)

11 comentarii:

 1. @Diana Frumosu: Si nedrept. Nimic nu ma oftica mai rau decat nedreptatea.

  RăspundețiȘtergere
 2. Aici este SPECTACOLUL, nu al "lumii", ci al acestei ţări cocoşate de-o datorie de zece ori mai mare decât cea enunţată, că talentul este atât de împrăştiat precum locuitorii acesteia -ţării noastre, ce mai contează, arbitrii ce votează fals în ritm de samba al mass-media şi al telefoanelor şi SMS-urilor venite, şi el în felul lor fals administrate.

  Jocul trebuie să existe şi să se bucure de acesta cei care bun botu', în rest, ceilalţi să se oftice, căci nu-i pentru ei!

  :)

  RăspundețiȘtergere
 3. @Scorchfield: Da bai, stiu. Insa nu pot ramane fara reactie.

  RăspundețiȘtergere
 4. Ai dreptate ! Cosmin e un adevarat talent ! Plus ca are stofa de coregraf ... si cand te gandesti ca a invatat singur ! (Bv pt botoseneni ! ) PS.Aplauze merita si Narcis ...!

  RăspundețiȘtergere
 5. @ViaSistem : Aplauze merita multi, (aproape toti) cei care au ajuns in finala. Au fost insa foarte multi talentati care nu au ajuns nici pana acolo.

  RăspundețiȘtergere
 6. Mda ! Dar in finala finalelor pe asti' 2 i-as fi vazut ! ce zici ?! ... Talent pur... nu kaka maka .... De restu' ...doar mi-a placut ...

  RăspundețiȘtergere
 7. @ VS: In opinia mea castigatorul e pustiul ala, Cosmin Agache.

  RăspundețiȘtergere
 8. Alexandra Matache2 mai 2011, 06:34

  intra-devar esti.. ofticata!
  Talentul il ai,doar aptitudinile se obtin, iar povestea lacrimogena face rating.
  Indiferent de pregatire si cu cine, concurentii trebuiau sa faca spectacol ca altfel, ofticatii de telsepectatori nu s-ar fi uitat la ei .
  Cosmin Agache a fost ft bun si a avut si dansatori, dar nu se compara cu ballance...de exmplu.
  Ciumpalacii... care s-au facut ca au vove, s-au chinuit degeaba, ei chiar au si sunt mai buni decat astia consumati, asa-zisi artisti...

  RăspundețiȘtergere
 9. @Alexandra Matache: Stii cum cred eu ca e treaba asta cu telentul? Ei bine, cat e de valoros oare aurul dintr-un bulgare de piatra? Talentul se consolideaza si astfel dintr-un graunte poti obtine un sac, si la fel de bine, dintr-un sac un graunte. Eu cred ca toata treaba cu talentul e relativa. Daca ai inteligenta combinata cu sensibilitate, spirit analitic si mult exercitiu (+ o mie de alte chestii marunte)se cheama ca ai talent. Si toate lucrurile astea se invata, doar ca prea putini au deschidere si rabdare. Si cei care reusesc sunt mai de apreciat decat unu' care sa zicem ca s-ar naste un mic geniu. Nu cred in talent nativ, cred insa in sclipire.

  RăspundețiȘtergere
 10. Deci , sa inteleg ca tu nu esti de acord cu faptul ca a castigat Tutu ? :) A fost opinia telespectatorilor si cum in Romania se dezvolta acel sindrom de rapp-er era de asteptat. Eu sincer mizam pe Tutu din acest motiv. :)
  Nu te mai "agita" ca oricum spectacolul va fi facum mereu din acelas aluat : povesti lacrimogene care se vand .

  RăspundețiȘtergere